Restauracja Tamka 43

Tamka 43 jest autorskim projektem Pawła Kwiatkowskiego, znanego promotora, producenta koncertów i eventów oraz Rafała Hreczaniuka,
jednego z najznakomitszych polskich kucharzy. Przygotowana przez niego karta dań jest krótka i wciąż się zmienia, ponieważ serwowane
w restauracji potrawy powstają tylko ze świeżych i sezonowych produktów polskich i europejskich.

Zaskakujące połączenia smaków oraz kuchnia sous vide stanowią o unikatowym charakterze tego miejsca.
Restauracja, wine bar i kawiarnia usytuowane są w centralnym punkcie miasta w modernistycznym budynku
Narodowego Instytutu Fryderyka Chopinavis a vis barokowego pałacu Ostrogskich. Dziś mieści się
w nim Muzeum Fryderyka Chopina, prawdopodobnie najnowocześniejsze muzeum biograficzne świata.
Otoczenie zobowiązuje, dlatego właśnie tu powstało miejsce, którego tak bardzo brakowało w stolicy – nowoczesna
i bezpretensjonalna restauracja na światowym poziomie.

W minimalistycznej i wyrafinowanej scenerii kawiarni znajdującej się na parterze Instytutu nasi goście zasmakują w wykwintnych ciastach
i aromatycznej kawie. Piętro wyżej znajdują się Restauracja i Wine Bar z bogatym wyborem alkoholi i win z całego świata (aż 120 pozycji)
dokonanym przez naszego sommeliera.

Tamka 43 to niezwykła przestrzeń i wyborna kuchnia jaką docenili nie tylko liczni Klienci, restauracja otrzymała wiele prestiżowych nagród m.in.:
Grand Award - 3 widelce według Poland 100 Best Restaurants by Selgros 2013
Najlepsza Restauracja w Polsce 2012
Najlepsze Tasting Menu 2012
Najlepsza Restauracja w Warszawie i woj. mazowieckim 2012

według Poland 100 Best Restaurants

Tamka 43 posiada rekomendację Michelin.

Zaprapraszamy do zapoznania się z wyjątkowym menu restauracji Tamka 43:

 

Oferta przygotowana przez partnera:
tamka43.pl